Aracınızı park ederken, geçmişte öğrendiğiniz birkaç kural ve deneyimleriniz devreye girer. Ancak, bazı zamanlar olur ki, tecrübeleriniz ve bildiğiniz kurallar işe yaramaz ve siz bir türlü o park yerine giremezsiniz. İşte bu yüzden, kendinizi park konusunda yeterince tecrübeli ve yetenekli buluyor olsanız bile yazının devamına göz atmanızı öneririz.

 

Aracınızı Paralel Park Etmek İçin Püf Noktaları

1.Park etmek istediğiniz boş alanı geçerek biraz ilerleyin ve öndeki araca paralel şekilde durun. Aracınızın arka aksı ile öndeki aracın tamponu aynı hizada olmalı ve iki araç arasındaki boşluk 45 ila 50 cm’i geçmemelidir.

2.Direksiyonunuzu kaldırıma doğru çevirin. İç arka tekerleğinizin ortası öndeki aracın caddeye bakan kenarı ile aynı hizaya gelinceye kadar geri geri gidin. Direksiyonunuzu düzeltin ve aksi yönde çevirmeye başlayın.

3.Dış tekerleğiniz öndeki aracın yine caddeye bakan kenarı ile aynı hizaya gelinceye dek direksiyonu diğer tarafa çevirmeye devam edin.

4.Eğer her şey planladığınız gibi gittiyse, park edeceğiniz alan ne kadar dar olsa bile oraya girmiş olmalısınız. Kendinizi tebrik edebilirsiniz.

 

Matematiksel İspatlardan Yararlanın

Londra Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, bir aracın paralel park edilebilmesi için gerekli olan minimum mesafe belirlenmiş. Buna göre, aracınızı dar bir alana park edebilmek için göz önünde bulundurmanız gereken unsurlar şunlar:

– Aracınızın dönüş yarıçapı (r)

– Aracınızın dingil mesafesi (l)

– Ön tekerleğin merkezinin aracın ön kısmına olan uzaklığı (k)

– Arkasına park edeceğiniz aracın genişliği (w)

 

Park Ederken Diğer Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Direksiyonu aracınız hareket halindeyken yavaş yavaş çevirirseniz lastiklerinize ve aracın ön takımına zarar vermemiş olursunuz. Ancak, bu çeviriş hızının ve oranının da çok iyi ayarlanması gerekir.

Aracınızı öngörülen boşluğa yerleştirdikten sonra ön ve arka araçlarla arasındaki mesafenin orantılı olmasına dikkat edin. Önünüzdeki veya arkanızdaki aracın çıkışını zorlaştırmayın.

Bunun yanı sıra, trafiğe çıkmadan önce aracınızın Zorunlu Trafik Sigortası’nın ve Kasko Sigortası’nın bulunduğundan emin olun. Trafik sigortası, herhangi bir kazada diğer araç veya üçüncü şahıslara karşı verebileceğiniz maddi hasar ve kayıplara karşı size ve aracınıza güvence sağlar. Kasko sigortası ise aracınızı meydana gelebilecek tüm çarpma, çarpılma, yanma, çalınma vb. risklerine karşı teminat altına alır. Dilerseniz şimdi hemen trafik sigortanız ve kasko sigortanız için Ertenler Sigorta'dan en avantajlı teklifleri alabilirsiniz.

Tarih: 24.10.18
Gökyüzünün Kadim Dostları:Yıldızlar
Çalışma Saatleri Azalınca Verimlilik Artıyor
Bir Kap Su Çok Şey Değiştirir
Aracınızı Daracık Alanlara Bile Kolayca Park Edin
Bilimsel Olarak Kanıtlanmış, Kişiyi Mutlu Kılan 5 Alışkanlık